Dziś zdrowe i pyszne naleśniki w których przemycamy dzieciakom szpinak 😉 Spróbujcie! Kolor jest obłędny a dzieciaki wcinają je ze smakiem 🙂

Składniki :

Ciasto:

  • 2 jajka od szczęśliwej kury
  • 1/2 szklanki mleka od szczęśliwej krowy
  • 1 szklanka mąki płaskurki
  • dwie porządne garście szpinaku
  • szczypta soli

Farsz:

  • 1 awokado
  • 6-8 pomidorków koktajlowych
  • feta
  • pęczek szczypiorku
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • pestki granatu

Wykonanie:

Składniki na ciasto połącz ze sobą i zmiksuj na gładką masę. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z jednej strony.

Awokado obierz ze skórki i pokrój w paski. Przełóż do miski. Dodaj okrojone pomidorki koktajlowe, pokrojony drobno szczypiorek i popraw całość do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem. Przełóż farsz do naleśnika i pokrusz na niego fetę oraz pestki granatu.

Smacznego 🙂